Autobedrijf Nederland, waar u alle autobedrijven vindt

20 procent bijtelling voor nieuwe Opel Astra

Goed nieuws voor de leaserijder: van de nieuwe generatie Opel Astra komen meerdere versies in aanmerking voor twintig procent bijtelling.

Voor de leaserijdende benzineadepten is de Astra met 1,4-liter viercilinder een goede optie. De uitstoot van deze versie ligt op 129 gram per kilometer. Omdat de 20 procents-bijtellingsgrens voor benzinemodellen op 140 g/km ligt, betekent dat lagere maandlasten voor de leaserijder.
De Astra EcoFlex biedt de kilometervretende leaserijder ook de optie van 20 procent bijtelling. De CO2-uitstoot van de EcoFlex, die iets later komt dan de andere modellen, bedraagt namelijk 109 g/km. Dat is onder de grens van 116 g/km, die voor dieselauto’s van kracht is.
Opel toont de nieuwe Astra op de IAA in Frankfurt voor het eerst aan het grote publiek. Een belangrijke nieuwe motorisering is de 1,4-liter turbomotor met 140 pk en 200 Nm. Opel belooft dat de downsizemotor een flink stuk zuiniger is dan de 1,8-liter benzinemotor die hij vervangt Alle Astra’s krijgen een handgeschakelde zesbak aan boord, behalve de 1.4, 1.6 en 1.3 CDTi. Die moeten het nog met een vijfversnellingsbak stellen.

Bron: Autoweek